Uppdatering av läget bara….

Sen i fredags har jag haft grymma bekymmer med att mitt ena öga fokuserar fel och fokuserar bort.

Jag får sitta och parera med huvudet utefter vad vänsterögat fokuserar för högerögat fokuserar där jag vill och då måste jag gå efter vad mitt vänsteröga vill *suck*

FY FAAAAAN vad jobbigt det är. Det är HELA JÄVLA TIDEN vänsterögat håller på och fokuserar bort.

Ingen läkare tar det på allvar, det syns ju inte så då är det ju inget. GAAHHHHH

Detta gör att jag dels får huvudvärk, självklart, men jag får även ont i nacken och skuldrorna eftersom jag måste sitta och parera med huvudet och spänna mig för att jag ska kunna se.

Vad fan ska man göra när ingen tror på det man säger?

Hela mitt liv går ut på att försöka förklara och försvara mig och det tröttar ut mig ännu mera både fysiskt och psykiskt.

Många tror jag är lat som sitter här vid datorn hela dagarna men jag kallar det för smärtfobi.

Jag har levt hela mitt lliv med smärta och sömnproblem.

Så långt tillbaka jag kan minnas.

Min huvudvärk var bara påhittad enligt alla runt mig och mina sömnproblem som gjorde att jag inte orkade till skolan va ju bara lathet och skoltrötthet enligt dem.

Men det va faktiskt inte så.

Jag hade migrän, samma som jag ofta har nu, och den höll även då i flera veckor. Men de var ju bara påhitt…..

Jag kunde redan då inte somna på nätterna så jag var sååååå trött när jag skulle till skolan osv. Men de va ju bara påhitt….

Hur kan man LÅTSAS sådana saker genom hela livet?? Det skulle inte jag klara av i alla fall..

 

Jag kommer ihåg en gång när jag va 4-5 år då jag inte sovit ordentligt på flera nätter och fick en sömntablett av morsan. Så redan i 4-5års ålder va problemen ett faktum.

 

När jag va 13 började jag få ont i ryggen och i högstadiet började jag styrketräna och fick av min personliga tränare på atletklubben i vetlanda ett program just för att träna rygg och ben då jag även hade ont i benen då.

Jag sprang även en runda 1-3 gånger i veckan och gick huuuur mycket som helst när jag va i Virserum på helgerna. Jag gick flera mil om dagen då.

Inget hjälpte och ingen trodde på att jag verkligen hade ont.

 

Jag har nu efter att jag fick diagnosen fibromyalgi läst att det ibland är så det börjar. Att man har kronisk värk av något slag och att det kan utlösa fibromyalgin. Det står även uttalat att sömnproblem och huvudvärk ofta är de utlösande faktorerna som är vanligast.

TÄNK om någon redan då hade trorr på det jag sa och låtit mig få smärtmedicin redan då, då kanske jag inte hade haft diagnosen idag?!

Jag retar mig på att det förr va genomgående att man ljög om man inte kunde bevisa något. Det kan som för mig förtöra ett helt liv.

Och att ha svårt att lära in saker genom att läsa, jag har alltid fått skäll från lärare osv för att jag inte klarade läxor och prov och detta till råga på smärtan gjorde att jag SKET I SKOLAN TOTALT och hatade skolan över allt annat!

Jag kan fortfarande inte lära genom att läsa, jag måste lära genom att göra. Vad tror nig jag inte har körkort för ännu???

Jag har pluggat och pluggat och pluggat till körkortet men aldrig lyckats lära mig det som står i böckerna och programmen på datorn. Att köra bil är inget problem det lärde jag mig extremt fort.

 

Läsdyslexi kallar jag det. Jag har inte problem att läsa men att förstå det som står skrivet och KOMMA IHÅG det som står skrivet. Det är det som är problemet.

Gick ut högstadiet med 0,5 i betyg.

Gick ut gymnasiet med godkänt men det fick jag TJATA mig till eftersom jag gick in med sifferbetyg och slutade med bokstavsbetyg. Jag skulel inte ha fått ta stundenten om jag inte tjatade på att jag skulle få betygen omräknade i siffror.

Jag fick t o m gå om ett år på grund av mina betyg.

 

Så ALLA ni föräldrar, lärare och inte minst läkare som läser detta:

LYSSNA TILL ERA BARN, SKOLUNGDOMAR OCH PATIENTER!

Bara för att det inte synd och kanske för dem är svårt att förklara så är det inte ljug!

Det kan påverka hela deras liv om ni inte lyssnar och tar det på allvar!

Mitt liv har tills nu varit förstört på grund av att jag bara va en ”lat bråkstake”

Någonstans finns det ALLTID en orsak!

 

 


2 thoughts on “Uppdatering av läget bara….

 1. Hej!

  Texten om smärta kunde varit berättelsen om mig. Levt med 24 timmars smärta i hela mitt liv. Efter snart 40 år hoppas man ju på att bli trodd.. nej då. Jag har fått höra allt från psyko somatiskt, inbillning, men det värsta var nog ändå när en läkare sa åt mig att jag var en missbrukare som bara var ute efter piller. En missbrukare som inte tar några tabletter eftersom inga receptfria hjälper. Inte mycket till missbruk tycker jag. Min migrän har jag fått tjata mig till tabletter för. Då jag ofta har 4 dygns anfall önskar jag att det funnits någon vettig Dr som kunde läsa innantill i info som finns, men det har inte gått och enligt den näst senaste jag mötte finns inte fyra dygns anfall, och därför får man ingen medicin. Vem skulle hitta på att man kräks och har så ont att man önskar att någon bara skulle kunna hugga av en huvudet..

  • Mina anfall är sååå olika från gång till gång men en slags anfall jag har kan hålla i ända upp till 6 veckor. Jag kräks aldrig eller så vid de anfallen men det är jobbigt att vakna och somna med huvudvärk och bara hoppas att det är borta när man vaknar 🙁

   Jag fick stark medicin som jag tyvärr blev beroende av och hade 4 veckors avgifning innan min operation 🙁

   Sånt vill man ju lixom inte vara med o frivilligt. Är det NÅGON som frivilligt tar tabletter bara för att lixom?
   Om man vill ha smärtmedicin så är det för att man inte orkar med att ha ont eller hur.

   Önskar någon hade lyssnat redan när jag va liten. Det hade varit så mycket bekymmer man sluppit under hela livet lixom.

   O bara det att jag redan år 2002 hade felaktiga sköldkörtelprover borde ju fått dem att fundera lite och inte vänta ända till 2006 med att se att det va CANCER i sköldkörteln! Det va 2001-2002 som jag gick upp som mest i vikt.
   TÄNK om någon hade reagerat redan DÅ så hade jag säkerligen klarat mig ifrån alla problem som övervikten har gett.

   Åhhhh det finns så mycket såntdär som man kommer på i efterhand som har gjort så mycket problem senare i livet.

   <3

Comments are closed.