Ioma´s kokosrullader med brie o sparris

Gjorde nyss en helt underbar måltid.

Någon som är duktig på LCHF och kan kika igenom receptet och berätta för mig om jag tänkt rätt här?

Broccolimos:

Broccoli, jag använder fryst
Cream fraisch efter önskemål (ca 1dl kanske)
Kryddor

Broccoli kokar jag i vatten en stund.
Häll av vattnet och mosa broccolin med potatismosare.
Pysa i lite cream fraisch tills du får den koncistensen du vill ha.

Smaka av med kryddor.

Jag använder vitpeppar, lite salt, alpnearings vitlökskrydda och pytte lite sambal olek.

 

Rulladerna:

Brieost Jag använde ½ tårta
Lövbitar
Sparris inlagd på burk (Jag föredrar den ljusa/vita sorten för den är mjukare och mindre trådig)
Bacon (jag använde två paket färdigskivade)
Sambal Olek (kan bytas mot andra kryddor förståss)
Tandpetare

Man behöver det inte men jag föredrar att ta bort den vita ytan på brieosten. Skär den i ungefär 5x2cm stora bitar.

Häller av sparrisen.

Lägg ut en lövbit på skärbrädet.

Lägg pyttelite sambal några cm från ena änden på lövbiten.

På med en rejäl bit brie och ett gäng sparrisar.

Börja med att vika upp änden över osten och sparrisarna osv och börja packa den ganska hårt men inte så lövbiten går sönder.

Rulla rulla rulla hela vägen.

Ta en bit bacon och lägg rullen på mitten av backonbiten på LÄNGDEN så du lixom stänger ändarna på rullen. Vik över baconet och ta fram en bit bacon till och rulla på andra lädden.

På så sätt håller du ihop den första baconbiten bra.

Fäst den sista baconbiten med en tandpetare.

Bryn rullarna runtom några minuter.

Du ska INTE tillaga dem helt nu.

När du brynt dem runtom lägger du dem på ett fat och gör såsen.

 

Kokossåsen:

Kokosmjölk
Grädde
Vitpeppar
Salt
Aromat

Häll en burk kokosmjölk i pappan där allt stekgottiga ligger kvar och vispa lite så du får upp allt mumsigt som brännt in i pannan.

Häll på lite grädde och krydda efter önskemål.

När du känner att det FATTAS lite smak i såsen så ska du stoppa smaksättningen där. Du kommer automatiskt få mer smak strax.

 

Lägg nu i rulladerna i såsen och låt detta puttra en stund och vänd rulladerna och låt de ligga däri en stund.

När du tror rulladerna är klara så NU är det dax att smaka av såsen igen.

Smakar det för mycket kokos? Häll i lite mer grädde osv.

Tycker du såsen är för tunn? Klicka i lite smör.

 

Smaklig spis.

 

Hoppas ni tycker om det.


Kommentera